Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43 Вътрешни щори - стилен дом
Преди да разгледате нашия сайт, моля, приемете нашите правила за "Бисквитките"(Cookie)
Вътрешни щори - стилен дом

Вътрешни щори - стилен дом

Основната функция на щорите е да спират пряката слънчева светлина

Основната функция на щорите е да спират пряката слънчева светлина проникваща в помещението. Има много различни видове щори , които позволяват различни системи на задвижване и монтиране. Типичната щора за прозорец е съставена от дълги платнени ленти с различна ширина – 89 мм или 127 мм. Има различни степени на завъртане и така лесно и удобно се контролира количеството светлина. Има и различни начини на монтиране на вертикалните щори – на таван, на дограма , на стена.

Според формата, дограмата на прозореца , интериорния дизайн щорите могат да бъдат подбрани освен по вид и материал, така и по цвят.
Най – разпространени от вътрешните видове щори са хоризонталните алуминиеви щори, вертикалните щори, плисе , римски щори.

Щорите изработени от плат са по-практични от хоризонталните алуминиеви щори с това, че събират много по-малко прах и не задържат миризми. Това се дължи на простата причина, че те падат вертикално и това не позволява задържането на прах по тях. Друго съществено предимство е по-лесното и по-бързото боравене, тъй като те се пързалят по хоризонтала.

Освен ,че чудесно ще се справите с регулирането на дневната светлина и притока на слънчеви лъчи в дома си , а също може и да постигнете максимална дискретност и уединение.
Много хора предпочитат вътрешните щори за дома си , предпочитайки ги пред завесите. Те виждат в тях предимства като лесно почистване и поддръжка. Щорите се почистват директно на място, така както са монтирани към прозорците, докато завесите задължително трябва да се свалят и изгладят след пране.
Може да постигнете красив и стилен интериор в дома си и с добро съчетание на щори и завеси. Щорите ще Ви помогнат да регулирате нужната Ви светлина, а вечер бихте могли да използвате завесите за създаване на романтика.