Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43 Ремонт на дограма
Преди да разгледате нашия сайт, моля, приемете нашите правила за "Бисквитките"(Cookie)
Ремонт на дограма

Ремонт на дограма

Ремонт на ПВЦ и алуминиева дограма

Дограмата, както и всички останали части от интериора у дома, има нужда от поддръжка, колкото и минимална да е тя, предвид сведените до минимум изисквания за поддръжка на ПВЦ и алуминиева дограма. Дограмата, подобно на останалите уреди и мебели в дома, понякога има нужда от ремонт.Не винаги при проблем с дограмата, това задължително означава смяна на дограмата. Решението е друго – ремонт на дограма.. Всеки път, когато наш клиент има проблем със своята дограма може да се обърне към нас и ние ще се отзовем, за да отстраним проблема му.


ПВЦ Дограма предлага ремонт и на дограми, които не са купени от нашата фирма. Това означава, че всички собственици на дограма, имаща нужда от ремонт могат да се обърнат към нас. Нашите специалисти ще извършат оглед, за да установят какъв е проблемът и какви са възможните решения, след което ще пристъпят към същинския ремонт на дограмата.


Възможни проблеми, водещи до ремонт на дограма

  • Неправилно затваряне или невъзможност за затваряне на дограмата
  • Поява на луфтове и хлопане в обкова и дръжките
  • Провисване
  • Счупен или изпуснал стъклопакет
  • Износени уплътнения
  • Неправилен монтаж

В повечето случаи ремонтът представлява една от следните дейности: регулиране или подмяна на обкова, смяна на уплътненията, регулиране на подвижните провиснали елементи. Регулирането на обкова или смяната на същия се налага при провисване на дограмата, което от своя страна води до неправилно затваряне или до невъзможност за затваряне. От там се понижават изолационните качества на дограмата. Причините са в неправилен монтаж, производствен дефект или некачествен обков.При по-старите дограми често се налага подмяна на уплътненията. С времето уплътненията се износват, което е нормален процес. Уплътненията имат по-кратък живот от самата дограма, заради спецификата на различните материали, от които са изработени двете неща.
Има случаи, в които се налага смяна на стъклопакета на дограмата. И това не са само случаите, при които има механична повреда на самото стъкло като счупване или спукване. Понякога при по-старите дограми с обикновени стъкла в стъклопакетите се получава разхерметизиране на стъклопакета и е добре той да бъде сменен с нов, при условие, че нямате желание или възможност да смените дограмата като цяло. Самото подменяне на стъклопакета е лесно и става на място. Нашите специалисти взимат мерки и пускат заявка за изработка на нов, който бива монтиран на мястото на стария. Към днешна дата имате множество възможности за избор на стъкла, така че дори само при смяна на стъклопакет можете да изберете един много добър и съвременен вариант от гледна точка на предлагани технологии и продукти.