Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43 Комарник на панти
Преди да разгледате нашия сайт, моля, приемете нашите правила за "Бисквитките"(Cookie)
Комарник на панти

Комарник на панти

Комарник на панта е един от най – популярните

Комарник на панта е един от най – популярните видове комарници на пазара. Гарантират спокойствие през летния период от насекоми и буболечки.

1.Начин на изработка - материали

Изработвен е от алуминиеви профили; опъната мрежа в сив цвят; усилващ профил при по – големи височини; гумено уплътнение , за да придържа мрежата към алуминиевия профил, два броя панти , закопчалка, външни ъгли за закрепяне на рамката.

Закопчалка за комарник на панта Панта за комарник

Начин на изработка :

-Подготвяме алуминиевия профил на желаната ширина и височина
-Сглобяваме 4-те ъгъла с алуминиевите профили
-Поставяме мрежата върху готовата рамка и поставяме гуменото уплътнение с помощта на макетен нож или отверка
-Поставяме вътрешната дръжка по средата на височината
-Поставяме пантите странично на профила , така че когато се монтира другата част от пантите на дограмата да се получи отваряем комарник

2.Възможни размери

Той може да се монтира на почти всички видове размери – минимална ширина 300 мм и максимална ширина до 740 мм ; минимална височина 300 мм и максимална височина до 1700 мм. При комарници на панти с височина по – голяма от 1400 мм е препоръчително да има усилващ профил, за да държи мрежата здраво и максимално опъната.

3.Цветови гами

Предлага се в разнообразни цветови гами на алуминиевата рамка – стандартен бял цвят; тъмно кафяво; дървесна имитация в същия цвят като дограмата – златен дъб , орех, махагон, тъмен дъб ; боя по RAL – прахово боядисване.

4.Начин на оразмеряване

-Определяне на ширината на комарника – премерете ширината на светлия отвор на касата на прозореца от външната страна – като трябва да се добавят 6 см за рамката на комарника на панта – за монтажа на пантите от една страна и за заключалката на комарника.
-Определяне на височината на комарника – на същия принцип на оразмеряване на ширината на комарника – премерете височината на светлия отвор на касата на прозореца от външната страна – като трябва да се добавят 4 см за рамката на комарника отгоре и отдолу.

5.Начин на монтаж

Налага ме комарника на прозореца – да проверим ширината и височината. След което отбелязваме мястото за пантите и закопчалката . Монтираме с винтоверт и самонарезни винтове.

6.Предимства

-Мрежата осигурява висока светлопропускливост в помещението
-Лесен за почистване
-Удобен за сваляне през зимния сезон
-Лесен за монтиране

7.Недостатъци

-Не може да се монтира под външна козирка на прозореца
-Не може да се монтира под външна ролетна щора – няма начин за сваляне през зимния период
-Невъзможно за монтиране при наличие на външни решетки