Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43Warning: A non-numeric value encountered in /home/evratico/public_html/dograma-ceni.com/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43 ПВЦ дограма
Преди да разгледате нашия сайт, моля, приемете нашите правила за "Бисквитките"(Cookie)
ПВЦ дограма

ПВЦ дограма

ПВЦ дограма с какво ще подобри моя дом ?

ПВЦ дограмата е едно отлично решение за всеки дом. Тя има множество предимства, които я правят предпочитана при смяна на дограма или монтаж на нова такава. Различните възможности, които дава, са също причина за предпочитанията към този вид дограма. ПВЦ дограмата дава възможност за изработка на профили с различен брой камери и опции за монтаж на различни видове стъклопакети.

Предимствата на ПВЦ дограмата са отлични топлоизолационни качества и съответно много добра енергийна ефективност, а също и много добри шумоизолационни качества.

Благодарение на специалния шумопоглъщащ материал от който е изработена щората се предотвратява навлизането на шума в дома Ви и се предпазват мебелите ви от избеляване. А ако пък поискате да гледате телевизия щората лесно ще ви позволи да затъмните помещението, така че да се чувствате като на кино.

Външните ролетни щори могат да бъдат управлявани както ръчно – с табакера и въже, така и с мотор – с дистанционно управление или бутон монтиран на стената. Спуснатата ролетна щора е в състояние да накара крадците да се откажат от намеренията си. Така те изпълняват и ролята на решетка.
ПВЦ дограмата е устойчива и на стандартните метеорологични влияния. Тя не променя структурата си независимо от влажността, не корозира, така че е устойчива на различни външни влияния, предизвикани от атмосферните условия. Тук трябва да добавим и слънцето. ПВЦ профилите имат защита от ултравиолетовите лъчи, така че дограмата няма да промени нито структурата си, нито вида си след дълго излагане на слънчеви лъчи.


Стандартно животът на ПВЦ дограмата е около 20 години, но повечето профили могат да издържат и по-дълго време. Най-големият плюс на ПВЦ дограмата е отличната изолация, както топлоизолация, така и шумоизолация. Благодарение на тези си качества, тя е с високо ниво на енергийна ефективност. С нея помещенията са отлично изолирани, което е позитив, както през студените дни, когато искаме да запазим топлината вътре, така и през летните месеци, когато поддържането на нормална температура в помещението е важен приоритет и въпрос на комфорт. Възможността, която дава ПВЦ профилът с 5 или 6 камери, осигурява повишени изолационни качества. Клиентите могат да ги оценят в дългосрочен план в разхода на енергия за отопление на помещението.

ПВЦ Дограма предлага известната серия Трокал.

Трокал Economy 70

Профилите Трокал Economy 70 са сред най-търсените продукти. Това е един от най-масово разпространените видове ПВЦ дограма. Тя е с пет камери и с коефициент на топлопреминаване Uw = 1,3 W / (m² . K). Устойчива е на външни влияния и деформации в следствие голяма промяна на налягането.

Трокал Classic 76

Профилите от тази серия са с пет камери, а коефициентът на топлопреминаване е Uw = 1,2 W / (m² . K). Дограмата от този вид е изключително устойчива на есктремални атмосферни условия. С много високи топлоизолационни качества е, предвид ниските температури, за които е пригодена и създадена.

Трокал Prestige 88+

Серията Prestige 88+ това са шесткамерни профили, с олекотена конструкция и запазени изолационни качества. Тук трябва да добавим и високия клас дизайн, предвиден да задавали и най-взискателните клиенти, търсещи луксозен вид и изпълнение в дограмата.